woensdag 14 mei 2014

STEAMPOD REVIEW




De SteamPod heb ik begin dit jaar bij mijn kapster mogen ontdekken, ik heb hem dan toch begin april aangekocht...aangezien er begin mei een Limited Edition uitkwam was ik toch wat teleurgesteld.
Maar ja het belangrijkste is nog altijd de prestatie van het apparaat en dat is echt fenomenaal!
 
 
Wat is nu de SteamPod

L'Oréal Professionnel en Rowenta Salon (denk aan strijkijzer en stoom) creëerden samen de SteamPod. De ontwikkeling van deze hoogtechnologische stoomstijltang heeft wel vijf jaar in beslag genomen en dan in maart 2012 is hij dan eindelijk gepresenteerd aan de Beautypers in Parijs.


De 'steam straightener' ofwel een stijltang die op stoom werkt, waardoor je haar minder belast wordt. De stoom dringt door het haar, maakt het soepeler en klaar voor de warmte van de keramische platen. Zo wordt de thermische schok beperkt en je haar minder beschadigd t.o.v. andere stijltangen. Met de SteamPod en de bijbehorende producten, die onontbeerlijk zijn, creëer je een hydraterend, herstellend, zacht en glanzend kapsel.

De stijltang is geschikt voor alle haartypes, zelfs voor zeer beschadigd haar. Je kan niet alleen kiezen voor het stijlen van het haar maar je kan ook voor grove mooi verzorgde krullen gaan, wow!?!


Hoe ziet het eruit

Zo ziet alvast de verpakking eruit van de SteamPod voor thuisgebruik:




Er is tevens een professionele versie nl. de SteamPod Pro beschikbaar die bedoeld is voor de kappers. Deze versie heeft een groter waterreservoir omdat het dient voor meerdere behandelingen dan de thuis-versie. Voor de rest werken de twee op dezelfde manier en zorgen ze voor hetzelfde resultaat.

Bij het openen van de doos, komen we eerst de handleiding tegen:
Op de voorpagina plakt een strookje waarmee je de ph-waarde van het kraantjeswater kunt meten, indien het water harder is dan 9°F moet je demineraliserend water gebruiken voor het waterreservoir te vullen. Ik hoef dit niet te meten aangezien hier veel kalk in het water aanwezig is.
Wanneer we dan de doos verder openen, komen we de Steampod tegen:


Het apparaat bestaat uit een basis met een waterreservoir:

Eerst moet je het reservoir uit de basis losmaken door een horizontale verschuiving en dan pas mag je het reservoirklepje openen en vullen met gedemineraliseerd water tot het aangegeven maximum.


 


Daarna wordt het reservoir terug op de basis worden geplaatst tot je een klik hoort.
Aan de basis zijn zuignappen bevestigd, deze zorgen voor meer stabiliteit onder het waterreservoir:
 

De steiltang zelf bestaat uit gaatjes waaruit de stoomtevoorschijn komt.

 
Er is ook een ontwarrende kam, die je uit het apparaat kan demonteren, als het toestel afgekoeld is, om proper te maken met zeep. Deze kamverdeelt het haar gelijkmatig voor optimaal contact met de keramische platen.
De keramische platen zorgen ervoor dat het haar slechts 1 à 2 keer door de SteamPod gehaald moet worden in tegenstelling tot 3 à 4 keer bij een klassieke stijltang. Het contact met de platen is verzekerd van aanzet tot punten voor natuurlijke beweging van het haar. Ze maken de haarvezels glad, wat zorgt voor een spiegelende glans.



 
En dan niet te vergeten de bijhorende producten:

Replenishing Smoothing Cream

Deze crème (200 ml) is verkrijgbaar voor normaal tot erg gevoelig haar. Ze bevatten een Pro-Keratine technologie, waardoor het haar wordt hersteld voordat het gestijld wordt. Het haar is beschermd, hierdoor wordt het tevens zacht en glanzend.

Ingrediënten: Aqua/Water, Cyclopentasiloxane, Propylene Glycol, Dimethiconol, Triethanolamine, Phenoxyethanol, PEG/PPG-17/18 Dimethicone, Carbomer, Behentrimonium Chloride, Caprylyl Glycol, Polyquaternium-4, Potato Starch Modified, Hydroxypropyl Guar, Amodimethicone, Quaternium-87, Arginine, Glutamic Acid, Serine, Hydroxypropyltrimonium, Hydrolyzed Wheat Protein, Trideceth-6, Buthylphenyl, Methylpropional, 2-Oleamido, 1,3-Octadecanediol, Alpha-Isomethyl Ionone, Coumarin, Linalool, Cetrimonium, Chloride, Citronellol, Hexyl Cinnamal, Geraniol, Parfum/Fragrance.

Protective Smoothing Serum



Het serum (50 ml) is bedoeld voor zeer beschadigd haar. Het bestaat uit avocado- en abrikoos pit olie. Deze bestandsdelen bevorderen het herstellen van beschadigd haar, zelfs van de punten van je haar, waardoor je haar verzorgd is voor het stijlen.

Ingrediënten: Cyclopentasiloxane, Dimethiconol, Alcohol Denat., Prunus Armeniaca Kernel Oil/Apricot Kernel Oil, Persea Gratissima Oil/Avocado Oil, 2-Oleamido, 1,3-Octadecanediol, Buthylphenyl Methylpropional, Alpha-Isomethyl Ionone, Coumarin, Linalool, Citronellol, Hexyl Cinnamal, Parfum/Fragrance.


Gebruiksaanwijzing
Om het gewenste effect te krijgen, onderga je de volgende stappen:
1) Neem twee nootjes van de Replenishing Smoothing Cream in uw handpalmen en breng het lok per lok aan op schoongewassen en handdoekdroog haar, van de haaraanzet tot de puntjes.
Breng daarna een kleine hoeveelheid van het Protective Smoothing Serum aan op de gevoelige delen en punten van het haar.
2) Föhn je haar.
3) Borstel je haar goed uit en verdeel je haar in 3 secties (van boven naar onder).
4) Zet het toestel aan op de on/off knop, het lcd scherm licht automatisch op.



Stel de temperatuur in bij je Steampod naar je eigen haartype. De temperatuur begint vanaf 170°C en met de + knop kan je de temperatuur verhogen en met de - knop kan je de temperatuur terug verlagen. Het duurt 1,5 minuut alvorens het toestel is opgewarmd.

De kracht van de stoom opent de schubbenlaag en bereidt het haar voor op de behandeling door het geleidelijk bloot te stellen aan de warmte van 100˚C (stoom) tot 180˚C (platen)
 






 
Temperatuur Medium begint bij 190°C




 


Temperatuur High begint bij 210°C
Volgens deze richtlijnen kun je bepalen hoe hoog je de temperatuur zet:
Fijn haar: Normaal 200°C- Gevoelig 190°C - Heel gevoelig 180°C
Normaal haar: Normaal 210°C- Gevoelig 200°C - Heel gevoelig 190°C
Dik haar: Normaal 210°C- Gevoelig 200°C - Heel gevoelig 200°C
Ikzelf heb dik haar en ben begonnen bij 190°C voor de veiligheid en daarmee lukt het al bijzonder goed. Bij 210°C is toch nog veel beter. Zie mijn foto's bij resultaat onderaan!
5) Neem het toestel in de hand en leg de haar pluk voor pluk tussen de tang (net als bij een gewone stijltang) door langzaam de stoom van de Steampod Straightener zijn werk te laten doen in de richting van de pijlen.

Sluit de haren goed tussen de platen (de stoomverspreiding kan je op dat moment goed horen en zien) en laat het toestel langzaam van de wortel naar de haarpunten glijden zodat de stoom goed tot de wortel van de lok aan doordringen.
Een gewone stijltang knijpt als het ware het product in het haar, bij de Steampod wordt het product er ingestoomd, waardoor de hitte niet rechtstreeks op je haar wordt losgelaten en dit beter voor je haar is.

De bestanddelen in de producten zoals de pro-keratine worden door stoom geactiveerd en dringen vervolgens door tot op de haarvezel. De mechanische werking van de platen sluit de schubbenlaag en maakt het haar langdurig glad.

6) Trek de stekker na gebruik uit het stopcontact en laat het toestel afkoelen, ik laat het afkoelen op een kookpottenonderzetter.

7) en na 10 à 15 minuten waren we al klaar!

8) Voor extra verzorging kan je nog de Mystic Oil gebruiken.

Wat is het resultaat

VOOR
Natuurlijk drogen



Na uitborstelen

NA met temperatuur 190°C


NA met temperatuur 210°C
 
Met 210°C heb je een duidelijker beter resultaat dan met 190°C
DAG 1
Zoals je kan zien zit er al terug een slag in mijn haar, maar ik moet wel toegeven dat ik mijn haar bijna de volledige dag heb opgestoken. Ook heeft het de hele dag geregend en is mijn haar zeer weersgevoelig.
DAG 2
Op dag 2 gaan de lokken vanonder meer naar buiten krullen.
DAG 3
Op dag 3 ziet mij haar er nog steeds goed uit, net zoals op dag 2.
 
VERSCHIL STIJLTANG & STEAMPOD
NOG ANDERE MOOIE VOORBEELDEN
 
 
 
Conslusie
De SteamPod is een innovatief product en echt de beste stijltang die ik ooit al ben tegen gekomen. Sinds het gebruik van de stijltang krijg ik altijd complimentjes ;-)

Het resultaat is zijdezacht en glanzend haar dat minstens 3 dagen glad blijft. Het haar 'leeft' als het ware. Toen de kapper de SteamPod gebruikte kon ik mijn ogen niet geloven en nu ik de steiltang thuis gebruik, kan ik hetzelfde resultaat bekomen als bij mijn kapster, wat altijd heel leuk is ;-).
De voordelen:
·        Het zal je haren niet zo erg beschadigen dan met een gewone stijltang, aangezien de platen elkaar niet raken en je haren gevoed worden door de producten in combinatie met de stoom te gebruiken.
·        Het resultaat is dan ook veel gladder dan bij het gebruik van een gewone stijltang.
·        Het haar glanst mooi, mede door het gebruik van de pro-keratine producten die het haar herstellen en versterken.
·        De producten ruiken dan ook overheerlijk J.
·        Je haren zijn glad en voelen zacht aan.
·        Het gaat pluis echt 100% tegen, zelfs de volgende 2 dagen nog.
·        Ideaal voor dik en weerbarstig haar dat neigt naar pluis, het is zelfs geschikt voor afro-kapsels.
·        Je kan niet alleen kiezen voor steil haar maar er zijn nog andere kapsels met krullen mogelijk met deze tang. Bekijk de filmpjes onderaan maar eens!
·        Je haren blijven minstens tot 3 dagen glad.
·        ik stijl zelfs mijn pony ermee, het resultaat is echt mooi!
·        Je krijgt 2 jaar garantie op de aankoop van het toestel.
 
De nadelen:
·        Het gewicht van de tang, ze is zwaarder dan een gewone stijltang, maar persoonlijk heb ik daar geen problemen mee.
·         Je kan hem slechts in één richting gebruiken, in het begin is dit wel even wennen, maar oefening baart kunst ;-)
·        Hij neemt veel opbergruimte in beslag, ik steek hem na het afkoelen terug in de doos, zodat hij niet beschadigd geraakt.
·        Het apparaat zou niet zo geschikt zijn voor vrouwen met dun en fijn haar, maar daar kan ik niet van meespreken.
·        Deze tang is wel beter voor je haar dan een gewone stijltang maar elke week gebruiken raad ik dan ook niet aan, het is en blijft een stijltang.
·        En natuurlijk is het geen zacht prijsje, maar het product is het zeker waard. Voor de SteamPod samen met de 2 bijhorende producten kan je hem via http://dekappershop.com nu voor €165,50 aankopen, voor de levering naar België worden ook nog 5,95 verzendkosten aangerekend.
·        Slechts verkrijgbaar bij de betere kapper en bij o.a. bovenvermelde gespecialiseerde kapperswebsite.
·        Je kan natuurlijk nog altijd opteren om de behandeling bij je kapper te laten uitvoeren, dit kan al snel € 45 kosten. Ja, de rekening is snel gemaakt, de investering in deze tang is dan ook snel terugverdient wanneer je de SteamPod zelf aankoopt en het gebruik is dan ook easy!
 
Tips van de Pro's
Hieronder kan je een aantal filmpjes van L’Oréal Professional bekijken, zo kan je zelf zien hoe je de SteamPod het best gebruikt. Zo kan je ook zien dat er met de SteamPod verschillende mooie kapsels kunnen worden gecreëerd.
·        How to steam style using the L'Oréal Professionnel SteamPod
·        Véronique De Kock à L'Academie de L'oréal Professionnel
·        De SteamPod “Glamour Waves”
·        De SteamPod “Curvy Chic”
·        De SteamPod “Star Liss”
·        De SteamPod “ Smooth& Straight”
·        De SteamPod “ Short & Edgy’’
 
Heeft er iemand nog goede ervaringen met de SteamPod?
Liefs Evy
XOXO










 









 






 



 




 








 






 










 



 








 
 

 
 






 









 




 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
    
 




















 

























































Geen opmerkingen:

Een reactie posten