woensdag 6 augustus 2014

MY FAVORITE ROCK 'N ROLL DESIGNER IN THE SPOTLIGHT: PHILIPP PLEIN


Philipp Patrick Plein is een modeontwerper die in 1978 geboren is in Munchen en zeker mag gezien worden ;-). Philipp Plein International is gevestigd in Zwitserland en zijn  collectiestukken worden allemaal in Italië gefabriceerd.
Zijn handtekening is ongetwijfeld ‘het lachende doodshoofd’, in zijn collecties kan je ook best nog veel bling bling (Swarovski kristallen), studs, sexy kleedjes met diepe decolletés, exclusieve stoffen  & stoere outfits met opvallende bedrukkingen, originele slogans & vééél Rock & Roll terugvinden, i like that J. Zijn reclamecampagnes spreken ook tot de verbeelding.
Philipp Plein studeerde eerst voor meester in de rechten maar in 1998 werd het startschot gegeven aan zijn verdere carrière door de erfenis van zijn grootvader. Hij richtte met het geld een meubelbedrijfje op waar de designs bestonden uit krokodillenleer en roestvrij staal. Na een tijdje begon hij ook lederen tassen en accessoires te ontwerpen. In 2000 zag hij het leven als advocaat niet meer zitten en gaf hij zijn studies op omdat hij zich volledig wilde concentreren op zijn bedrijfje.
Zijn echte doorbraak begon in 2003, wanneer Philipp een lounge van Moët & Chandon op de Duitse handelsbeurs mocht ontwerpen waar hij tevens zijn collectie mocht verkopen. In één dag verkocht hij maar voor liefst € 100.000 aan handtassen!?!
In 2004 begon hij zijn eerste kledinglijn voor vrouwen, heren en the kids te ontwerpen. In 2006 introduceerde hij de accessoirelijn en in 2008 kwam hij op de proppen met de ‘couture’ collectie en een reclamecampagne met in de hoofdrollen Naomi Campbell & Marcus Schenkenberg.
In 2010 opende hij zijn eerste monobrand shops en vandaag kan je zijn shops over heel de wereld terugvinden. De Liefhebbers van dit merk kunnen vanaf april van dit jaar in Knokke terecht voor zijn ontwerpen te gaan bewonderen. Zijn winkels zijn écht de moeite om eens te gaan bezoeken, ze zijn natuurlijk ook hel luxueus ingericht J.
Om zich te differentiëren gebruikt Philipp Plein de meest hoogwaardige materialen en biedt hij perfectie in elk detail, gecombineerd met een speelse en rebelse geest om van elk stuk een uniek en authentiek kunstwerk te maken.
De kleding en accessoires zijn daarom dan ook extreem populair bij de ‘nouveau riche’ en toch ook best duur. Iemand die de kleding van Philipp Plein kan dragen, geeft aan dat hij flink wat geld heeft 'en' kan besteden.
Ik kan het echter voorlopig alleen bij een handtas en sjaal houden van de spring 2014 collectie, maar daar ben ik best tevreden mee ;-) Ik heb ze onlangs gekocht bij Fashion Point in Maasmechelen. Ik was onmiddellijk verliefd op de smilende skull en de bling bling met studs, die echt gevaarlijk scherp zijn, heb al een paar krassen op mijn auto ervan :-)
De tas is niet alleen een modeaccessoire maar je kan nu veilig over straat lopen ;-)
De sjaal in mint green met glitter draad staat ook vol mickey  mouse skulls.

Je kan ze beiden nog kopen in de officiële outletshop van Philipp Plein, waar je de collectiestukken aan 40 % korting kan bekomen.
 

 
 
 
 


 
 


Hier zijn alvast mijn favorieten:

Philipp Plein - Fall/Winter 2014

PREVIEW: Philipp Plein - Cruise Collection Spring/Summer 2015

Hier zijn alvast mijn favorieten die je kan terugvinden in Philipp Plein's online webshop:

 T-shirt Funky: € 270 - Legging Hey chap: € 270
 T-shirt Kiss Me: € 270 - Jersey Dress Red Rock: € 430
T-shirt Rodeo Girl: € 298
 

Waar kunnen jullie Philipp Plein nog terugvinden?

Nieuwe collectie
·         Fashion Point
·         La Cosa
·         Farfetch
·         Forzeiri
 
Outlet
·         Cream Della Cream
·         Forzeiri
 
 
Vinden jullie de kleding en de accessoires van Philipp Plein ook ‘top of the bill’?

Liefs Evy
XOXO









 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten