vrijdag 11 juli 2014

DEOSNOEPJE: DEO PERFUME CANDY




De Amerikaanse ingrediëntenfabrikant Beneo en de Bulgaarse snoepfabrikant Alpi hebben gezamenlijk de perfecte oplossing ontwikkeld om de onaangename zweetgeurtjes bye bye te waven: Het deo-snoepje, een eetbare deodorant die op de koop toe nog lekker zouden smaken ook, dat klinkt heel goed, i’m excited J

Ik ken het deosnoepje al een tijdje en heb het ooit al eens willen bestellen…maar toch is het er nooit van gekomen…dus hoog tijd om het eens nader te onderzoeken en misschien ook effectief uit te proberen, wie weet ;-)




Wat

De snoepjes ‘Deo Perfume Candy’ die het gebruik van deodorant overbodig maken, bevatten rozenolie en geraniol: twee bestanddelen die vaak in parfums gebruikt worden. Geraniol bevat, net als knoflook, stoffen die je lichaam niet kan afbreken. Deze stoffen verlaten je lichaam via de poriën en er wordt een lekkere en frisse rozengeur verspreidt…. Nog een voordeel Geraniol weert ook muggen. De snoepjes zouden geen gevaar betekenen voor de gezondheid en ze zijn suikervrij dus goed voor de lijn, dat is altijd meegenomen ;-). Ondertussen zijn er ook al deosnoepjes met suiker 'de paarse variant' gefabriceerd voor de zoetebekken onder ons :-)


Prijs

In de Verenigde Staten verkopen de nieuwe snoepjes vrij goed, ondanks hun hoge prijs van 7 euro voor een pakje van 24 stuks.


Isomalt

De snoepjes zijn natuurlijk suikervrij en dus goed voor de lijn, aangezien ze ISOMALT bevatten. ISOMALT is een aan suikerbieten ontleende suiker voor een zoete smaak te verkrijgen zonder suiker en het heeft tevens de eigenschap langzaam op te lossen voor een verbeterde smaakervaring door het verlengen van de smaak in de mond.

Een DEO snoepje bevat 3mg Geraniol (elk snoepje is 3,7g) met slechts 3,6mg vereist voor een vrouw van 65 kg om te genieten van de rozengeur die door de poriën van de huid wordt overgedragen gedurende 6 uur. Het is bekend dat ISOMALT een laxerend effect kan veroorzaken bij hoge consumptie, maar met slechts 1 tot 2 snoepjes voor een 6 uur durende geur, is dit geen probleem met de DEO Perfume Candy. Hoe
actiever je bent, hoe meer je de geur zal opmerken.

De Ingrediënten

ISOMALT E953, E950, acesulfaam-K, citroenzuur (E330), appelzuur (E296), geraniol (0,08%), rozenolie (0,03%), natuurlijk aroma - mandarijn


Voedingswaarde (per 100g)

Energie – 230 calorieën
Eiwit – 0g
Koolhydraten – 96g (waarvan 96g polyolen – geen suiker)
Vet – 0,1g


Nutricosmetica

Dit nieuwe deosnoepje hoort thuis in de categorie nutricosmetica: de grijze zone tussen voedingssupplementen en cosmetische producten. Hiertoe behoren de supplementen die beweren een cosmetisch effect te hebben op de huid of de haren.


De uitleg klinkt vaak logisch, waardoor de consumenten het allemaal geloven en er massaal intrappen.

Toch roepen de beweringen vragen op…voedingsbestanddelen die niet worden afgebroken, worden afgevoerd via urine of stoelgang en nooit via de huid.

 Bovendien wordt zweetgeur niet beïnvloed door wat we eten, maar door de bacteriën die op onze huid leven. Door deze bacteriën kan ons zweet, dat geurloos is, omgezet worden in slecht ruikende geur die we op 2 manieren kunnen bestrijden: met een goede hygiëne en met deodorant.

De European Food and Safety Authority (EFSA) die gezondheidsbeweringen streng controleert, heeft tot nog toe 80% van de claims afgekeurd.
De EFSA bekijkt echter elk dossier grondig maar zeer traag. Het kan dus nog wel even duren vooraleer deze deosnoepjes door hen onder de loep worden genomen.

Zo lang dat niet gebeurt en niemand aanstoot neemt aan de onzinnige bewering, kan de Amerikaanse producent zijn gang blijven gaan.

Dus be continued…

BESLUIT

·         Ik vermoed dat dit snoepje wel enkel voor ‘girls’ van toepassing…tenzij je als ‘boy’ naar rozen wilt ruiken…i don’t think so ;-) Een mannen deosnoepje is misschien de volgende stap, maar waarschijnlijk gaan die toch zowieso opteren voor de deo en houden die zich niet bezig met deosnoepjes J

·         Toch zou ik het graag eens uitproberen, uit nieuwsgierigheid…maar waarschijnlijk zullen we wel bedrogen uitkomen en zal het een soort ‘placebo-effect’ teweegbrengen.

·         Je kan je bestellen op: perfumecandyuk, maar enkel de deosnoepjes ‘met suiker’, ze kosten € 0,62 per doosje (wat ik precies weinig vind, of zou dat per snoepje zijn?) maar daar moet je nog verzendkosten bijrekenen van € 3,29.

·         Op Amazon.com kan je alvast interessante beoordelingen lezen onder deze link

·         De rating van 2,7/5…klinkt niet bijzonder goed…hier volgen de voor- en nadelen volgens de beoordeelaars op Amazon.com:

Voordelen

o    Sommigen beweren dat het lekker smaakt en ook effectief werkt! (9)

o    Je moet zeker een ‘work-out’ plannen na inname van de snoepjes, want hoe meer je zweet, hoe sterker de geur zou zijn (1)

Nadelen

o    Blijkbaar zou je 4 snoepjes moeten eten om het gewenste effect te bekomen en in zo’n zakje zitten maar 16 snoepjes, dus goed voor 4 dosissen (1), dus de boodschap is voldoende bestellen om teveel verzendkosten te vermijden ;-)

o    Ze smaken naar zeep (1)

o    Je zeker 6 snoepjes moet eten vooraleer je iets zou ruiken (1)

o    Je kan er maagproblemen aan overhouden als je een gevoelige maag hebt (2)

o    Sommigen beweren dat het niet werkt  (8)

o    Te duur, een deo kopen is goedkoper  (4)

o    Niet ruikend naar rozen (1)

o    Geen effect (8)

(...) aantal mensen die het deze beoordeling delen


·         Ik heb ook nog een paar filmpjes gevonden:


http://www.youtube.com/watch?v=TlIxiA6Teno


Zoals je kan lezen zijn de meningen verdeeld…misschien toch ‘worth a try’?!?


UITPROBEREN


Ik was dan toch zó nieuwsgierig en moest dan ook de deosnoepjes uitproberen

Ik heb op de website Perfumecandyuk 2 doosjes gekocht en ik was € 4,53 kwijt, vrijdag besteld en de dinsdag erop viel het pakje vanuit England al in mijn  brievenbus J.

In elk doosje zitten 12 snoepjes die goed zouden zijn voor 3 deobeurten, dus ik kan 6 dagen verder ;-)
De inhoud van het doosje

De achterkant vna het doosje is chinees, ik bedrijp er niets van...
als dat maar goed komt ;-)

De snoepjes hebben een pastel paarse kleur en zijn niet slecht van smaak, ze smaken naar rozen, de paarse coating is nogal week van structuur en dat valt wat tegen.

En ja het was te denken, ik maar ruiken en aan mij laten ruiken ;-)…niks van rozen te bespeuren na het opeten van 4 snoepjes (wat al behoorlijk veel is voor mijn maagje).
 
Ik blijf proberen tot ze op zijn en hou jullie op de hoogte :-)



Wat denken jullie ervan, iemand al ervaringen met het snoepje?


Liefs Evy

XOXO

Geen opmerkingen:

Een reactie posten