zondag 20 juli 2014

UITSTAPJE BRUGGE

Naar aanleiding van het Cactusfestival, dat we zondag 13/07/2014 bezochten, heb ik dan ook maar een B&B geboekt voor 1 nachtje, op wandelafstand van het festival en zijn we maandag de leuke winkeltjes van Brugge gaan verkennen…

Na 1,5 uur kwamen we dan in Brugge aan…en ja we hadden chance we konden  met de blauwe parkeerschijf parkeren in de straat, dicht bij de B&B J

In Brugge moet je dus ook op zondag je blauwe parkeerkaart leggen (of betalend parkeren, vanwege het toerisme waarschijnlijk), hiermee kan je wel 4 uur parkeren, elke dag tussen 9h00 en 20h00. Bij ons kwam dat net goed uit en hebben we geen parkeerkosten gehad. Als je ’s morgens al toekomt kan je best je auto parkeren in de Interparking ‘Pandreitje’ (Gevangenisstraat 10), daar kan je voor € 8,70 een hele dag parkeren.

We hebben gekozen voor B&B De Jacobijn, aangezien deze B&B via Booking.com een rating van 9,7 had en de commentaren lovend waren…

 
Na het aanbellen volgde er een zeer warm en vriendelijke ontvangst van de gastheer Kurt Bettens, na een poosje verdwijnt hij weer en deel je eigenlijk de grote woonkamer met sfeerhaard en de keuken van het huis, die zich op het gelijkvloers bevindt, samen met de gasten van de 2 andere kamers.

Hij woont om de hoek en op de sleutelhanger van je kamer staat zijn gsm-nummer, van zodra je een probleem ondervindt, kan je hem altijd contacteren.

’ s Morgens komt hij wel het ontbijt persoonlijk opdienen, ontbijten kan je tussen 8h30 en 10h30. Wij kregen de kamer die op de bovenste verdieping gelegen was, i loved that J.

Ligging: Nieuwe Gentweg 112, midden in het historisch centrum, op 700 m van de Grote Markt en het Minnewaterpark.

Pluspunten:
·         3 kamers
·         Tijdens je volledige verblijf mag je gebruik maken van de koffie- en theefaciliteiten en mag je drank uit de frigo nemen.
·         Inrichting kamer: groot bed, houten parketvloer, flatscreen –tv, inloop-en regendouche, wastafel met haardroger, wc, tafeltje met 2 stoeltjes, centrale verwarming, ruime kledingkast met verlichting.
·         Ruime en heel goed onderhouden kamer
·         Op het tafeltje in de kamer kan je 2 wijnglazen, 2 waterflesjes en 2 chocolaatjes terugvinden bij de aankomst
·         Geluidsdichte kamers
·         Goede bedden
·         Simpel maar lekker ontbijt, meer moet dat niet zijn ;-): koffie, thee, vers sinaasappelsap (zeker een plus), pistolets, meergranen- en grijs brood, 2 croissants, boter, kaas, woud- en serrano ham (toppie), bosbessen-en rabarber confituur, glazen potje yogurt met verse meloen en aardbeien (mooie presentatie). De gastheer maakt ook een eitje voor je klaar, de bereidingswijze mag je zelf kiezen.


Minpunten:
·         De kamers zijn enkel met de trap te bereiken (voor mij niet echt een minpunt maar wel voor mindervaliden)
·         Aparte wc, maar zonder deur (voor ons geen probleem)
·         Enkel een grote bus Tahiti was-en douchegel, eigenlijk had ik toch kleine toiletartikelen verwacht, maar ik heb altijd alles op zak, dus ook niet echt een probleem.

Prijs: € 120 per nacht

Onze rating:  9/10

 
Het Cactusfestival is gelegen in het mooie Minnewaterpark, het is wel een cosy familiefestival, niet te vergelijken met Rock werchter…so huge.

De toppers van zondag 13/07/2014 waren absoluut School is Cool & The Afghan Whigs…verder kwamen nog Mark Lanegan (vind ik persoonlijk iets te rustige muziek voor op een festival) en de Intergalactic Lovers…en de voor mij onbekende Caribou, Conor Oberst & Dawes, Bombino, Jungle By Night.

Wat ik ook leuk vind aan het festival is dat de lokale middenstanders hier hun eetkraampjes hebben opgezet, je kan er alles wat je maar wenst terugvinden.

 Ik had mijn oog laten vallen op het mini busje met ‘Balls & Glory’ op… het lekkere gehaktballenconcept van de Gentse tv-chef Wim Ballieu (beter bekend van Goe Gebakken als waardige opvolger van Sofie Dumont)…al veel over gelezen…en nu de uitgelezen moment om de gehaktbal eindelijk te proeven. Je kan kiezen tussen 2 soorten: een gehaktbal met gedroogde tomaten en de kippengehaktbal met appeltjes, ik ben natuurlijk voor het laatste gegaan, aangezien ik niet graag tomaten eet…

 
De gehaktbal heeft een mooie gele kleur, die me doet denken aan een ‘cordon bleu’ jasje. De gehaktbal is lauw en niet zo sterk (lees: nogal flauw) gekruid en in het midden van de bal zit er een sausje met appeltjes. Ik zou er nu geen moord voor plegen maar ze zijn voor herhaling vatbaar ;-)

Na een zalig rustige nachtrust en het stevige ontbijt , kunnen we nog de leukste winkeltjes van Brugge verkennen:

Dame De Pique

Cityzine
 

Dit is een damesboetiek met een perfect eigenzinnige keuze van exclusieve modemerken waar An Pyck de vrouw des huizes is.
Merken: By Malene Birger, D. Schumacher, Custommage, Jodevisscher, Nanushka en Anne Thomas.
Waar? Noordzandstraat 16 A
Damedepique.be

L’héroïne
 Visitbruges
 
Meer dan 25 jaar geleden bracht Martine Goethals een groot deel van de toen nog onbekende Antwerpse 6 naar Brugge. Je vind er merken terug zoals Dries Van Noten, Annemie Verbeke, Ann Demeulemeester, AF Vandevorst, Just In Case, Conni Kaminski, Tim Van Steenbergen en nog veel meer.
Waar? Noordzandstraat 32
Lheroine.be

Essentiel Store

Het mooie Belgische modelabel voor hippe fashionistas.
Waar? Noordzandstraat 42

 

Miss Beaver
Cityzine
 
De shop voor vrouwen met pit. Met trendy & betaalbare merken als o.a. King Louie, Who’s That Girl, Fever, Sugarhill Boutique, 2Two en Lien & Giel
Waar? Noordzandstraat 69

Liu Jo

Het mooie en bekende Italiaanse modemerk voor de stijlvolle dames onder ons.
Waar? Sint Amandsstraat 41

Think Twice
 
De vintage shop bij uitstek.
Waar? Sint Jakobsstraat 21

LEELOO

Dit winkeltje is ‘the place to be’ in Brugge. Jurgen & Xavier zorgen voor een exclusief aanbod van kleding en accessoires.
Waar? Sint Jakobsstraat 19

Rue Nord

Belmodo.tv


Een shop met chique uitstraling en very lovely Italian brands: Red Valentino, Atos Lombardini, Patrizia Pepe (my favorite), Michael Kors, Juicy Couture, 7 For All Mankind, Hale Bob & Liu Jo.
Waar? Eiermarkt 3 A
Ruenord.be

Rombaux

Voor de muziek liefhebbers is er deze gigantische music shop, die de moeite is om te bezoeken,  wordt ondertussen al door de 4de generatie van de familie Rombaux vertegenwoordigd.
Waar? Mallebergplaats 11-13

Lilola
 

Deze hotspot ‘Live, Love, Laugh’ van Nele Vertstraete is dan ook het mooiste en gezelligste shoppingadresje in Brugge, naar mijn mening ;-). De transparante glazen wand vol met prachtig juwelen doen je oogjes fonkelen, ze zijn niet goedkoop maar wel heel mooi. Ze verkoopt merken zoals Clio Goldbrenner, By Malene Birger, Lila Grace, Supertrash en meer.
Waar? Langestraat 47 B

Hemelse taartjes
 


Kim & Gerrit, die super vriendelijk zijn, verwennen de klantjes elke dag op heerlijke en verse cupcakes. Ze maken tevens gepersonaliseerde cupcakes en taarten. Wij hebben gekozen voor de vanille cupcake met boterroom en marsepeinbloempje en de chocolade cupcake met caramel boterroom topping, ze kosten € 2,50 per stuk…

nammie nam…geniet maar mee ;-)





Waar? Langestraat 27

Balls & Glory


 Nieuwsblad

Balls & Glory, het lekkere gehaktballenconcept van de Gentse tv-chef Wim Ballieu, zoals ik ze mocht ontdekken op het Cactusfestival heeft ook een restaurant in de Langestraat 93 te Brugge waar je tevens de gehaktballen kan kopen om mee naar huis te nemen. Ze kosten tussen de € 4,5 en € 6,25 voor 5 stuks.

Maar helaas, naar aanleiding van het Cactusfestival was Balls of Glory gesloten, dus reminder voor de volgende keer.

Balls & Glory won op 3 oktober 2013 de prestigieuze internationale Golden Palm voor innovatiefste restaurantconcept, dat uitgereikt werd door de Leadersclub International. Wim Ballieu opende ondertussen al 3 zaken, naast Brugge, kan je ‘zijn gehaktballen’ terugvinden in Gent & Antwerpen.

Balls & Glory is de perfecte vertaling van waarden die vandaag belangrijk zijn in de hospitalitysector: no-nonsense, lekker, lokaal en origineel. Wim Ballieu is geen fan van overdreven gedoe en leeft volgens het “less is more” principe. Dit alles wordt weerspiegelt in zijn foodconcept: pure producten, een simpel recept, een heerlijk resultaat op je bord…meer hoeft dat voor ons niet te zijn ;-)



Wil je zelf gaan rollen, dan kan je ook zijn nieuw kookboek ‘Het Wim Ballieu’s gehaktballen kookboek’ aanschaffen voor € 22,45 bij Proxisazur.

 


Now back home…Bye Bye Bruges

 

Liefs Evy

XOXO

Geen opmerkingen:

Een reactie posten