dinsdag 24 juni 2014

JEANNE EN PROVENCE Plaisirs d'Eté Pêche Abricot douchegel

Jeanne En Provence is in Grasse opgericht sinds 1978. Grasse is een stad die in Zuid-Frankrijk is gelegen en vooral bekend is vanwege zijn parfumindustrie, het loont zeker de moeite om dit stadje eens te gaan bezoeken ;-)

Dit maxi staaltje van 50 ml van Jeanne En Provence Plaisirs d'Eté Pêche Abricot douchegel heb ik teruggevonden in een Deauty box, de mooie verpakking en de vermelding van Grasse maakten mij heel benieuwd...en ja de geur van abrikozen en perziken, ik wist niet ze zo overheerlijk konden ruiken, een geur die je echt supergoed gezind maakt :-)


Goed nieuws:

De douchegel reinigt je huid op een zachte manier. De gel laat een fluweelzacht gevoel en een zoete geur van abrikozen en perziken achter op de huid - check dit klopt je huid voelt tijdens en na het wassen fluweelzacht aan en je kan op je huid na het wassen lang nagenieten van de lekkere zoete geur.

De plantaardige reiniger bevat natuurlijke essentiële oliën van geranium en bittere sinaasappel en is verrijkt met glycerine. De gel is tevens parabenen vrij.


Zoals je kan zien is deze douchegel heel vloeibaar (zeker in vergelijking met de Patisserie de Bain
 douchegels) en heeft de gel een doorschijnende kleur met een licht oranje tintje.


Slecht Nieuws:

Bij de ingrediënten valt op dat Sodium Laureth Sulfat, beter bekend als SLS toch bovenaan de ingrediëntenlijst staat (dwz grote hoeveelheid).

SLS is een schuimend, zuiverend middel dat gebruikt wordt in shampoos, reinigingsmiddelen, tandpasta, enz. Het is een samenstelling van twee beschikbare biochemische composities: sulfaat en laurierzuur. Ondanks enkele over-enthousiaste beoordelingen van het ingrediënt, uit een toxisch perspectief, die onderzoekers niet delen, is er geen twijfel over, dat Natriumlauriersulfaat (en soortgelijke derivaten) irriterend kunnen zijn voor de gevoelige huid.

Dus gevoelige huidjes kunnen deze douchegel best vermijden.


Waar te koop: Bij Di
Prijs: € 4,50 voor 250 ml


Hebben jullie al andere douchegels van Jeanne En Provence uitgeprobeerd?

Liefs Evy
XOXO








Geen opmerkingen:

Een reactie posten