woensdag 30 juli 2014

DROOGSHAMPOO BATISTE XXL VOLUME & DIY


Droogshampoo bestaat al vele jaren, vroeger was het een soort van chemisch goedje dat leek op talkpoeder en nu zit dit poeder meestal in een spuitbus. Ik heb altijd gedacht dat droogshampoo iets was wat ik niet nodig zou hebben, het gedacht alleen al: vettig haar wassen door met een product op droog haar te spuiten...Wel nu bij de Deautybox zat er een klein busje Dry Shampoo XXL van Baptiste, dus werd het hoog tijd om droogshampoo eens uit te proberen en research te gaan doen ;-)

Wat is Dry Shampoo XXL Volume van Batiste ?
Dry Shampoo is een op zetmeel gebaseerd product met een innovatieve ‘geen water nodig-formule’ die vettige haarwortels doet verdwijnen. Je saai en levensloos haar krijgt een boost en er wordt nieuw leven in je haar geblazen zodanig dat je geweldige hollywood lokken tevoorschijn tovert. Tevens hoef je je geen zorgen te maken om een shampoobeurt over te slaan.

De XXL Volume versie is de laatste nieuwe van Baptiste en heeft een uniek snelwerkende volume boost-formule waarbij micro-fijne deeltjes de haarlokken bedekken en je haren dikker en voller maken. Door deze formule blijven je lokken mooi in model, zonder dat ze zwaarder worden en terug naar beneden gaan hangen.


Hoe werkt droogshampoo?
Je brengt de droogshampoo aan op je haarlokken. De korrels absorberen het vet in je haar en laten je haren er terug ‘gewassen’ uitzien maar het reinigt je hoofdhuid niet. Het geeft je haren een opfrisbeurt en zo ziet je haar er minder vettig uit en ruikt het lekker. Droogshampoo is absoluut geen vervangmiddel voor ‘the real’ shampoo.


Wanneer gebruiken?
·         Ideaal voor mee te nemen op festivals.
·         Als je haren er ’s morgens vettig uitzien en je geen tijd/ zin hebt om te douchen.
·         Wanneer je een shampoobeurt één dag wil uitstellen.
·         Je ’s avonds nog naar een evenement moet en je haren nog snel een boost wil geven.
·         Als je je verslapen hebt
·         Na een intensieve work-out
·         Wanneer je in de regen hebt gelopen en je haar ziet er niet uit / bad-hairday.
·         Als texturizer: droogshampoo maakt je haren stug (vooral de volume boosters zoals XXL) waardoor opsteekkapsels heel goed blijven zitten. De celebrities zijn er weg van
·         Als je snel last hebt van vettig haar, aangezien 2 x per week je haren wassen meer dan voldoende is.
Gemakkelijk te gebruiken?
Voor je eraan begint lees je best deze gebruiksaanwijzing:
·         Doe een handdoek om je schouders
·         Schud krachtig met de spray
·         Verdeel je haren in secties
·         Spray snel & kort op de droge haarwortels
·        Spray met mate, begin met een beetje en bouw op…als je ineens teveel spuit kan je misschien met een witte waas blijven rondlopen.
·         Spray op je droge haarwortels (hier vettigste) op een afstand van 30 cm van je haren om witte vlekken, die je niet snel kan verwijderen, te vermijden.
·         Masseer de droogshampoo goed in je haren (ev. met een handdoek) met je vingers.
·         Laat het product even intrekken en ga iets anders doen: tanden poetsen, wassen, make-up aanbrengen,…
·         Borstel (kan ook samen met haardroger) daarna je haren uit, om de laatste restjes te doen verdwijnen TENZIJ je  extra volume wil mag je je haren niet uitborstelen.

Je kan de droogshampoo max. 3 dagen achter elkaar gebruiken.

Droogshampoo ziet bijna altijd wit, wat hier ook het geval is. Dus moet je goed opletten dat het poeder is verdwenen anders gaan je haren er dof en grijs uitzien.

Droogshampoo veroorzaakt een witte waas over het haar. Bij licht & blond haar is dit nauwelijks zichtbaar maar bij donkere kapsels valt het wel goed op. Voor diegenen die het niet écht vertrouwen, hebben ze ook  een speciale versie droogshampoo ontworpen voor vrouwen met bruin of donker haar (Hint of color Medium & Dark).

De droogshampoo is geschikt voor elk haartype en je kan het ook op gekleurd haar toepassen, als je de gebruiksaanwijzing goed opvolgt.

Indien je haarextensies hebt mag je alleen op je natuurlijke haarwortels spuiten en rondom de natuurlijke wortelzone masseren. Het overtollige poeder kan je best met de haardroger eruit blazen want uitborstelen kan schade veroorzaken aan het haar.

Check ook gebruik & tips & tricks op de Batiste website.


Ingrediënten
Voordat we dit goedje gaan uitproberen zou ik toch graag eens nagaan welke stoffen er allemaal in deze spray zitten:
·         Butane (Butaan)
·         Isobutane (Isobutaan)
·         Propane (propaan)
>> >Deze 3 drijfgassen staan bovenaan de ingrediëntenlijst. Ze zijn overheersend aanwezig en zorgen ervoor dat je de droogshampoo uit de spuitbus krijgt en dat het poeder op spaarzame en gelijkmatige wijze over je haren wordt verdeeld.
·         Oryza Sativa (Rice) Starch >>> rijstzetmeel, het is een vetabsorberend poeder
·         Alcohol Denat. >>> gedenatureerde alcohol, wordt gebruikt omdat het poeder op droog haar moet worden aangebracht en het zorgt ervoor dat je haar minder vettig wordt.
·         Silica >>> fijne deeltjes kiezelaarde, mineraal met vetabosorberende eigenschappen
·         Talc >>> talkpoeder, mineraal met vetabsorberende eigenschappen
·         Parfum (Fragrance) >>> de parfumgeur van de spray
·         Limonene >>> veel gebruikte geurstof
·         Linalool >>> veel gebruikte geurstof
·         Distearyldimonium Chloride >>> haarconditioner
·         Cetrimonium Chloride >>> haarconditioner

Tip: Aangezien er Silica en gassen aanwezig zijn kan het product beter niet geïnhaleerd worden, dus adem inhouden wanneer je het product op je haren spuit!

 Waar te vinden @ welke prijs?
o    Asos - voor 200 ml € 5,62
o    Kruidvat -  voor 200 ml € 5,49 en voor de Mini's van 50 ml € 1,99
Mijn ondervinding?
Voor
sprayen van droogshampoo
 Na
Wauw mijn haar ziet er inderdaad terug netjes uit. Mijn haren zijn alleen wat stug maar dat zorgt ervoor dat je er gemakkelijk volume in kan kneden.

Het is wel even schrikken wanneer je op de spray drukt, het poeder komt er onder hoge druk uit…mijn ogen gaan daarvan meteen dicht en ik houd zowiezo mijn adem in...

Je kan de spray wel best buiten uitproberen als je niet wilt dat je kamer bedekt is onder laagje wit poeder J. De geur is niet slecht maar echt verzot ben ik er niet van, het is precies een poederachtige geur met een vleugje sinaasappel.

Mijn vooroordelen van droogshampoo zijn volledig verdwenen en ik zal het zeker in noodsituaties nog gebruiken. En wanneer ik mijn haren nog eens opsteek, ga ik zeker nog aan mijn droogshampoo denken ;-)

Droogshampoo beschadigd je haren en je hoofdhuid niet als je het product goed uitborstelt. Wanneer je dat niet doet kan er wrijving ontstaan waardoor de hoofdhuid geïrriteerd kan raken.

Voor nog meer FAQs kan je hier terecht.

De sprays zijn te verkrijgen in 200 ml maar ook in 50 ml, deze mini sprays zijn handig om overal in je handtas mee te nemen


Hoe zelf droogshampoo maken?
Aangezien in droogshampoo chemische stoffen en alcohol verwerkt zijn, lijkt het ons geen slecht idee om zelf de droogshampoo te fabriceren en het is nog goedkoop ook J
Wat heb je nodig
·         Mengkom
·         ¼ kop maïzena / maïszetmeel
·         1 eetlepel zuiveringszout (baking soda)
·         5 tot 10 druppels essentiële olie: lavendel, vanille, citroen,…
·         Zoutvaatje
Het zuiveringszout kan je elimineren maar het belangrijkste ingrediënt en vet absorbeerder is maïszetmeel, dus dat moet er absoluut inzitten!

Bereidingswijze
·         De maïzena en het zuiveringszout goed mengen in een mengkom
·         Voeg hierbij de druppels essentiële olie
·         Meng alles onder elkaar
·         Stop het mengsel in zoutvaatje
·         En ready!?!

Als je donker haar hebt kan je er nog 2 eetlepels cacao aan toevoegen, zodat er geen witte waas verschijnt. Je haar kan dan misschien wel wat naar cacao ruiken maar zo slecht ruikt dat nu ook weer niet ;-)

Hoe aanbrengen
·         Handdoek om je schouders
·         Verdeel je haren in verschillende haarlagen
·         Neem een make-up borstel (je kan ook je handen gebruiken)
·         Dop deze lichtjes in het poedermengsel
·         Verdeel het poeder over je haarwortels
·         !Neem niet teveel, je kan nog altijd bijnemen
·         Masseer goed in je haren
·         Laat een paar minuten inwerken
·         Borstel het poeder uit je haren
·         En tah tah klaar!?!

Je kan altijd het mengsel in een spuitbusje doen en daarbij een beetje van je lievelingsparfum (ipv de essentiële olie) of gedenatureerde alcohol 70 % toevoegen tot je een vloeibare substantie krijgt die je op je haren kan sprayen. Dit is zeker een goed idee als je vettig haar hebt, alcohol zorgt ervoor dat je haar uitdroogt. Volg de gebruiksaanwijzing bij topic ‘gemakkelijk te gebruiken’.

Wat zijn jullie ervaringen met droogshampoo?


 Liefs Evy
XOXO

Geen opmerkingen:

Een reactie posten